Read in English

Welkom op gogognome.nl

Welkom op de webpagina van Sander Kooijmans. Deze webpagina bevat software en artikelen die ik heb geschreven in mijn vrije tijd. Af en toe plaats ik berichten over software-ontwikkeling.

Hier zijn mijn recente berichten:

Gogognome's Ringtone nr 1 gepubliceerd

Na vele jaren heb ik eindelijk een nieuw muziekstuk gepubliceerd.

Math Max

Een parodie op “Mad Max Fury Road” waarbij het gedrag van Javascripts math.max() functie op de hak wordt genomen. Deze functie kan mensen verwarren die geen wiskundige achtergrond hebben zoals te zien is in deze reddit post.

Bladmuziek Surprise gepubliceerd

Ik heb de bladmuziek van mijn eigen compositie ‘Surprise’ gepubliceerd. Met behulp van het programma MuseScore 2 kon ik mijn handgeschreven bladmuziek omzetten naar professioneel-ogende bladmuziek. Je kunt de muziek en de bladmuziek downloaden op muziek-pagina.

Nieuwe layout voor gogognome.nl

Sinds vandaag heeft mijn website een nieuwe layout. I ben overgestapt van WordPress naar Hugo. Waarom?

Stortfriet

Wisselende foto's in kop met Suffusion

Deze website heb ik vroeger eens gebouwd met WordPress met het Suffusion-thema. Nu gebruik ik trouwens Hugo. Het heeft me wat moeite gekost om uit te zoeken hoe ik wisselende foto’s in de kop van mijn website kan laten tonen. In dit bericht beschrijf ik hoe ik het voor elkaar heb gekregen.

Opbouw files van Magic Music Module Professional

Bij het opruimen van een oude klapper op zolder vond ik een document dat ik in 1993 heb geschreven. Het beschrijft de structuur van bestanden van het programma Magic Music Module Professional. Dit programma is een step-time muziekeditor voor de MSX-computer. Ik heb dat programma tijdens mijn schooltijd geschreven.

Leuk dat het kan, maar daar zit ik niet op te wachten

Technologisch gezien kunnen we nu ontzettend veel. Wie begin twintigste eeuw had gezegd dat binnen honderd jaar een mens op de maan zou lopen werd voor gek verklaard. Inmiddels is het al weer veertig jaar sinds de eerste mens op de maan is geweest.