Muziek

Read in English

Op deze pagina presenteer ik muziek die ik in het verleden heb gecomponeerd.

Het begon allemaal toen ik een jongen was van 10 jaar. Na twee jaar blokfluitles kreeg ik met pianoles. Ik heb acht jaar pianoles gehad. In die tijd vond ik het leuk om zelf muziek te componeren.

Later, begin jaren 1990, was ik een MSX-fanaat. Op een dag ontmoette ik Ruud van Gestel en Vincent van der Meer. We maakten alledrie muziek met synthesizer of keyboard. Samen hebben we verschillende muziek-programma’s geschreven voor de MSX-computer en we gebruikten deze programma’s om zelf muziek te componeren.

Rond 1994 begonnen Ruud en ik te werken aan een serieuze MIDI sequencer voor de MSX. We zijn best ver gekomen: onze sequencer kon standaard MIDI-bestanden afspelen en opnemen. Dat was niet slecht voor een computer met een 3,5 MHz processor! (Ok, ik moest mijn eigen multitasking operating system schrijven op de MSX, maar het werkte prima.) Lange tijd was ik de source code van de sequencer kwijt, maar een paar jaar terug heb ik een kopie teruggevonden.

In 1994 begon ik aan de studie Technische Informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik had geen tijd meer voor mijn MSX. In 1995 heb ik hem zelfs verkocht. Een paar jaar later heb ik een digitale piano gekocht. Ik gebruikte voortaan een MIDI sequencer op een PC om muziek te componeren.

Hier zijn een aantal muziekwerken die ik zelf heb gecomponeerd. Je mag ze gebruiken voor je eigen doeleinden. Als je de muziek wilt gebruiken voor een groter publiek (bv. op Internet, in een computerspel), dan zou ik het leuk vinden als je me hierover informeert en een vermelding opneemt dat ik de componist ben van de muziek.

De muziek is beschikbaar onder de licentie [Creative Commons Attribution 3.0 International (CC BY 3.0)](https://tldrlegal.com/license/creative-commons-attribution-(cc%29).

De muziekwerken zijn beschikbaar als mp3-bestanden. Als je de originele MIDi-bestanden wilt gebruiken, stuur me dan een e-mail. De muziek is ook beschikbaar op Jamendo.