Overzicht

Read in English

Hier is (een deel van) mijn bijdrage aan het ‘publieke domein’. Het is een mix van software en artikelen. Misschien zit er iets interessants tussen voor jou?

Gogo Chess

Gogo Chess is een computer-schaakspel dat beter schaak speelt dan ikzelf.

Gogo Kanban Board

Een Kanbanboard voor persoonlijk gebruik of voor kleine teams. Klik hier om het zelf uit te probleren. Het is gratis! Donaties zijn welkom.

Gogo Logbook

Gogo Logbook is een electronisch logboek speciaal gemaakt voor (kleine) bedrijven.

Tekeningen

Tekeningen van mijn hand.

Gogo Account

Gogo account is een eenvoudig boekhoudprogramma speciaal gemaakt voor kleine (sport)verenigingen.

Sudoku Solver

Sudoku solver is een programma om Sudoku-puzzels op te lossen. (De link naar de Sudoku Solver is alleen beschikbaar op de Engelse versie van deze pagina.)

Tour-Pool-Tool

Tour-Pool-Tool is een programma om standen bij te houden in een Tour-de-France-pool. Klik hier voor meer informatie en om te applicatie te downloaden.

Triplex

Triplex is een Tetris-kloon voor MSX-computers. Je kunt het alleen spelen, maar als je meerdere MSX-computers in een lus met elkaar verbindt, dan kun je met 2 tot 16 spelers spelen! Het verbinden van de computers gaat met de Music Module van Philips.

Ik heb dit spel geschreven tijdens de herfstvakantie in 1993. Later heb ik samen met Ruud van Gestel tijd gestoken in het verbeteren van het spel en de muziek.

Een paar jaar geleden heb ik een aantal floppies teruggevonden waarop het spel nog stond. Klik hier om het disk image te downloaden. Je kunt dit image kopiëren naar een floppy, of je kunt het direct gebruiken in een MSX-emulator zoals openMSX.

Foto’s van Triplex met toestemming van Sjoerd Lammertsma.

Music

Sinds mijn pianolessen in de vroege jaren 90 heb ik mijn eigen muziek gecomponeerd. Voor een aantal van mijn muziekstukken heb ik de moeite genomen om ze beschikbaar te stellen als MP3-bestanden. Klik hier voor een overzicht van mijn muziek.

Pruning of the Search Tree

Klik hier voor een verslag van een presentatie door Prof. Dr. E.W. Dijkstra ter eren van de achttiende Dies Natalis van Gewis, in juli 2000. Gewis is de studievereneiging voor de faculteiten Wiskunde & Informatie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dit verslag diende ter afronding van de cursus ‘Technical Writing and Editing English’.

A Streaming Application for EPOC

Ik heb niet het recht om dit rapport te publiceren op internet. Het rapport heb ik geschreven samen met mijn oud-collega Alexandr Novikov. Ik zal alleen de ISBN-informatie geven:

S.R. Kooijmans / A. Novikov
A Streaming Application for EPOC / Kooijmans, S.R. / Novikov A.;
Eindhoven: Stan Ackermans Institute. - Ill.
Final report of the postgraduate program: Software Technology
With reference
ISBN 90-444-0124-6
Keywords: EPOC / streaming /